Vragen

Hoe worden de inzendingen gepresenteerd?

Van de inzendingen worden grotere posters gemaakt (die tegen wat regen kunnen), die op schildersezels of andere poster-houders komen te staan. Deze staan, afhankelijk van het aantal inzendingen, rondom de vijver in het park. Het is altijd even afwachten hoeveel posters er uiteindelijk zullen staan.

Komen er veel mensen kijken?

Dat is vantevoren moeilijk inschatten, maar er lopen en fietsen altijd heel veel mensen door het park die vast een kijkje zullen nemen. En je kunt zelf natuurlijk ook mensen uitnodigen om met je mee te komen.

Ik wil mijn inzending graag terug hebben, kan dat?

Natuurlijk! Als je je naam en adres op de envelop of op de achterkant van het A4tje zet, stuur ik 'm ook weer aan je terug.

Waarom zou ik meedoen?

Goede vraag. Daar zal iedereen een andere reden voor hebben waarschijnlijk. De meeste kinderen en jongeren vinden het wel moeilijk om aan vrienden en vriendinnetjes uit te leggen wat het betekent om iemand te verliezen en te missen. En dat voelt soms best eenzaam. Misschien helpt het als ze komen kijken. En het kan fijn zijn om iets te maken wat over zoiets belangrijks gaat. Het geeft soms wat lucht om er even op die manier mee bezig te zijn. Ook grote mensen vinden het soms moeilijk om te vragen naar hoe het missen voor jou is, misschien helpt het om ze het te laten zien.

Wordt er een winnaar bekend gemaakt?

Nee. Als het je lukt om iets te maken over zoiets belangrijks, dan ben je al een knapperd.

Worden alle inzendingen geplaatst op 2 november?

Wel als die over iemand missen gaat en door iemand onder de 18 jaar is gemaakt. Het kan ook een huisdier zijn wat gemist wordt bijvoorbeeld, of iemand die niet meer thuis woont. Een inzending die over iets heel anders gaat, zoals je favoriete avondeten of vakantie, past er minder in thuis.

Gaat het door als het heel hard regent?

In principe wel, de posters krijgen een laagje zodat ze tegen regen kunnen. Mocht het echt heel hard regenen en heel hard waaien, dan zou het kunnen zijn dat we iets anders moeten verzinnen. Kijk in dat geval even op deze website.